1. Guest Post

Ce este sistemul de blocare al unui lift

Toate modelele de elevatoare au un sistem de blocare pe care utilizatorii inca il mai trec cu vederea, din nefericire. Acesta este o componenta foarte importanta a unui elevator  doua coloane motiv pentru care ar trebui sa i se acorde importanta cuvenita. Toate lifturile au un sistem de blocare care sa mentina cele patru brate atasate la masina ridicata in pozitie fixa atunci cand bratele sunt ridicate de la podea si masina se afla practic in aer.

Daca bratele se misca atunci masina poate cadea de pe lift si poate avea rezultate fatale atat pentru propria integritate cat si pentru integritatea cladirii si a operatorilor.

Specialistii fac de obicei investigatii atunci cand sistemul de blocare nu corespunde normelor recomandate de functionare. Sunt nenumarate exemple pe internet in ceea ce priveste catastrofele create de lifturile ale caror sisteme de blocare nu au functionat.

Este destul de usor de imaginat ce se poate intampla in momentul in care sub lift se afla mai multe persoane si masina cade de pe lift din cauza sistemului de blocare disfunctional. Este vorba de cel putin o tona de materiale care vor cadea pe oameni, pe podea si pe alte obiecte din jur.

Cele mai multe mecansime sunt facute la anumite standarde astfel incat clestii de prindere sa nu cedeze. In unele cazuri insa designul este realizat gresit sau nu sunt facute ajustarile corespunzatoare si se asuma riscuri inutile.

Nu exista o evidenta clara a numarului de persoane accidentate din cauza unor astfel de sisteme de prindere fixa insa nici nu trebuie facuta o statistica deoarece orice persoana cu putina imaginatie isi poate da seama care vor fi rezultatele.

O parte din accidente apar si in momentul in care liftul este folosit pentru masini mai grele decat este maximul recomandat sau din cauza masinilor care nu corespund dimensional cu cerintele liftului. Exista anumiti clesti sau sisteme de prindere fixa a unei masini recomandate pentru anumite tipuri de masini. De exemplu pe un elevator pentru autovehicule mici nu se va pune niciodata o basculanta pentru ca acesta nu va rezista greutatii si tensiunii aplicate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.