Uncategorized

Tapiteriile textile auto, depozite de microbi

In orice familie exista copilul bun si copilul rebel. Cel bun isi ia masina si se duce la tara in concediu sa-si ajute familia, cel rebel este primit regeste si daca isi petrece toata vacanta pe taramuri exotice si vine acasa din Paste in Craciun. Tot pentru fiul ratacitor se taie vitelul cel gras, dar asta-i alta poveste!
Eu sunt copilul cel bun, care nu vreau sa dezamagesc, chiar daca pierd. De pilda, toamna imi iau o saptamana de concediu sa ajut la culesul strugurilor si la facutul vinului si al bunatatilor fiindca parintii au imbatranit si nu pot face totul. Nu sunt genul de orasean de masina caruia nu se atinge nimeni, ci dimpotriva cu mine si masina mea isi permit toti (asa este omul popular si bun la toate, de!).
Ieri de pilda cand veneam de la vie a inceput o ploaie rece si torentiala de toamna, iar vecinul meu se intorcea cu cainele de la gradina. Mai avea doi kilometrii de mers pe jos, nu aveam cum sa-l las in ploaie.
-Sa nu te superi ca ma urc cu cainele, mi-a spus, il tin in brate.
Era genul acela de caine tinut pe batatura, nespalat, neperiat, iar mirosul de caine plouat s-a imprimat pe tapiterie si a intrat si in plafon. “Ei, lasa ca trece si asta am spus, stiu cea mai buna firma de curatare tapiterie auto bucuresti.”
Ma duc la ei dupa fiecare vizita la tara, tocmai de aceea accept ce altii nu accepta. Le-am carat struguri alor mei in portbagaj si am pus ladite si pe bancheta din spate. Am acoperit tapiteriile cu o folie de plastic, dar s-a agatat in coltul unei ladite si mi-a curs must de strugure pe scaune. Acum am arealizat ca lasase cainele si purici pe canapea, cand la intoarcere am luat cu mine mai multi studenti sa nu mai plateasca la microbuz.
-Ma mananca pielea de cand m-am asezat pe canapea, a spus unul nemultumit!
Cred ca preferau sa dea bani la microbuz, decat sa-I ciupeasca parazitii tot drumul. Eu ma gandeam ca mi-au usurat masina, dar trebuia sa nu cumva sa duc in apartament vreun intrus ca nu era de glumit cu nevasta-mea! Avea un talent proverbial sa-I prinda si sa ma cheme la ancheta ca un procuror:
-Ti-am zis sa nu te joci cu cainele! Ai adus iar purici de la tara, iar eu va trebui sa spal toate asternuturile. Asa ne-a fost vorba?
Asa trebuie sa actionez preventiv. In cateva ore, Curat-tapiterii.ro va face scaunele ca noi. Cu aparatura lor vor scoate petele de zeama de struguri, parul de caine si toate vietatile minuscule ascunse pe la cusaturile fine ale fetelor textile. Toate mirosurile dispat, totul este sters cu atentie, iar eu voi inspecta la final cu ochii vigilenti ai nevestei mele sa vad daca le-a scapat ceva la curatenia generala.
Voi rezolva, in mod sigur voi rezolva si imi voi salva casnicia si titlul de baiat bun, altfel daca ar afla nevasta ca am dus si cainele cu masina, ar baga in mod sigur divort…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.